Redovisningskonsultveckan 2018

Det här är kursen för dig som är auktoriserad redovisningskonsult och söker en bred uppdatering anpassad för din yrkesroll. Under veckan får du tillsammans med andra auktoriserade redovisningskonsulter en unik möjlighet att utveckla din yrkesroll och utbyta erfarenheter. Nu är det många nyheter och det är också nya förväntningar på dig som konsult. 

Medlemspris! FAR-medlemmar får 10% rabatt på kurspriset. Rabatten regleras vid fakturering.
30 september - 7 oktober
14 900 kr
Sitges, ES
Ta med dig:
 • FARs Samlingsvolym Redovisning eller SRF-boken
 • Reko-boken (senaste utgåvan)
Lärare: Anders Lagerstedt, Kerstin Fagerberg, Lena Sjöblom, Pia Hedberg
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Utbildningen vänder sig till dig som är auktoriserad redovisningskonsult och medlem i FAR eller Srf.

Hela veckan ägnas åt din kompetenshöjning! 

Sagt om kursen

Mycket bra och kompetenta lärare. Duktiga på att lära ut samt bjuder på sig själva, ett nöje att lyssna på. Mycket som ingick som man inte förväntat sig. Jättebra arrangemang!

Maria Collerstedt
auktoriserad redovisningskonsult, baks & co ab, Eksjö

Kursinnehåll

Innan kursen får du gärna mejla in aktuella frågor från din vardag – erfarna lärare kommer att finnas tillgängliga för dig under hela kursveckan.

Som tidigare år får du en bred uppdatering i redovisnings-, moms- och skattefrågor. Du får också en genomgång av praktiska frågor i Reko och vi tipsar om hur Reko kan stödja dig i din konsultroll.

 • Konsultroll och rådgivning
 • Årsbokslut
 • Uppdatering av nyheter i lag och norm som påverkar yrkesrollen. Vi går igenom Bokföringsnämndens aktuella projekt och ställningstaganden
 • Genomgång av viktiga balans- och resultatposter där det kommer mycket frågor och där det lätt blir fel
 • Praktiska tillämpningsfrågor i K2 och K3 samt erfarenheter
 • Aktiebolagsrättsliga frågor
 • Löpande bokföringsfrågor, BFL och BFNs normering, som är kopplade till din vardag
 • Aktuella frågor inom skatteområdet ägarledda företag. Vi går bland annat igenom aktuella rättsfall, fåab-frågor, nya förslag.
 • Aktuella momsfrågor, rättsfall och ställningstaganden. Reko-frågor och genomgång av frågeställningar som dyker upp under kursen
 • Hur får du ut ditt budskap? Kommunikation är tvåvägs information – träning ger färdighet

Kursinnehållet uppdateras årligen för att passa både dig som kommer för första gången och för dig som återvänder. Tanken är att du ska kunna gå kursen vart 2–3:e år för att hålla dig uppdaterad kring aktuella och viktiga frågor som rör din yrkesroll. Föreläsningar varvas med bikupeövningar.

Lärare

Pia Hedberg

Skattejurist, Grant Thornton Sweden AB
Pia är skattejurist vid Grant Thornton i Stockholm. Hon är specialiserad på moms och arbetar såväl med svenska som internationella frågeställningar. Pia har också mångårig erfarenhet av utbildningar och undervisar i ett flertal ämnen, främst moms.

Lena Sjöblom

Auktoriserad redovisningskonsult, Sjöblom Ekonomikonsult AB
Lena är auktoriserad redovisningskonsult och driver egen byrå i Stockholm. Tidigare arbetade Lena på FAR där hon var ansvarig för redovisningstjänster. Lena har lång erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor från bland annat PwC och utveckling av konsultrollen. Hon har mångårig erfarenhet som lärare i redovisning och Reko.

Kerstin Fagerberg

Redovisningsexpert, SEB Företag & Privatkunder
Kerstin är redovisningsexpert vid SEB Företag & Privatkunder i Stockholm. Hon arbetade tidigare som redovisningsspecialist vid PwC i Stockholm och har lång erfarenhet av att arbeta med redovisningsfrågor för företag i de flesta storlekar och branscher. Kerstin har sedan många år föreläst och varit lärare på olika typer av kurser och seminarier och är en uppskattad och erfaren pedagog.

Anders Lagerstedt

Universitetslektor, Stockholms Universitet
Anders är universitetslektor vid Stockholms universitet. Han har specialiserat sig på associationsrätt och arbetar sedan lång tid tillbaka med vidareutbildning i dessa frågor för bl.a. revisorer.

Frågor och svar om kursen

Ingår flyg och hotell i kurspriset?

Nej, reskostnaden tillkommer.

Här hittar du fler frågor och svar

Boka resan till Sitges

Vi anlitar JB Travel för researrangemanget.

Flygtider, hotell och bokning

Ingår i utbildningsplan