FAR:s Controllerdag

FAR:s Controllerdag 2020

– Styrning i turbulenta och osäkra tider

Vad händer i omvärlden som påverkar controllerns och ekonomens arbete? Under en dag fokuserar vi på hur framtidens ekonomistyrning påverkar dig som är controller.

Lyssna till branschexperter och få med dig verktyg för:

 • Optimering av innovationer och kreativitet
 • Business Intelligence och analys av Big Data
 • Simulering av framtidsscenarion
 • Att identifiera rätt KPI:er
 • Automatisering av arbete och tid för analys
Datum 21 september
Pris 6 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Tid: 09:00 - 16:30
Lärare: Ingemar Claesson, Kent Stenstrand
Datum 21 september
Pris 6 500 kr
Typ Nyhetsdag online
Platser kvar Ja
Tid: 09:00 - 16:30
Fler kurstillfällen

FAR:s Controllerdag 2020

Vi går mot ett mer turbulent affärsklimat med ett tuffare konjunkturläge, konkurrens från digitaliserade affärsmodeller och nya köpbeteenden. Förändringar som innebär nya förväntningar på controllern att ta en aktiv del i styrningen.

Som controller förväntas du vara uppdaterad med dessa förändringar, kunna förutse vad som kommer hända och hur det påverkar ert företag. Dessutom finns förhoppningar om att du ska delta i strategiarbetet och kunna peka på effekterna av strategiska beslut.

Under FAR:s Controllerdag 2020 kommer vi därför lyfta hur dessa krav påverkar din roll och dina arbetsuppgifter som controller. Tillsammans med experter inom området kommer gå igenom vilka verktyg som finns till hands för styrning i framtiden.

FAR:s Controllerdag är en uppskattad mötesplats för dig som arbetar som controller eller med ekonomistyrning och vill hålla dig uppdaterad i framtida frågor. Du får lyssna till och diskutera med de främsta experterna inom sitt område. 

Har du inte möjlighet att vara på plats i Stockholm? Det går lika bra att delta på Controllerdagen online via streaming.  

After work
Passa på att knyta kontakter och nätverka, stanna kvar efter seminariet och bredda ditt nätverk. Vi bjuder på lite gott att äta och dricka.

Program

Controllerdagens innehåll:

(Programmet uppdateras löpande)

 • Hur styr vi för att optimera innovationer och kreativitet?
 • Hur kan vi tänka för att koppla ihop simulering av olika framtidsscenarion med företagets ekonomiska utveckling?
 • Hur utvecklar vi vår plattform runt Business Intelligence och analys av Big Data för att veta lite mer och lite snabbare?
 • Hur identifierar vi rätt KPI:er som hjälper oss att korrigera vår kurs i tid?
 • Hur automatiserar vi vårt arbete för att frigöra tid för analys och förändringsarbete?
 • Hur bygger vi organisationer och styrmodeller som ökar beslutsförmågan och tar vara på medarbetares kreativitet?

Föreläsare

Moderator: Ingemar Claesson. Fler talare tillkommer – vi uppdaterar talare och programmet löpande.  

Kent Stenstrand

CEO, Claesson & Partners AB
Kent arbetar som verksamhetskonsult med ett flertal genomförda projekt relaterade till implementering av Shared Service, utveckling av ekonomi- och controllerfunktioner samt olika typer av lönsamhets- och effektiviseringsprojekt. MSc i redovisning och finansiering.

Ingemar Claesson

Konsult, Claesson & Partners AB
Ingemar är ekonomie hedersdoktor vid Handelshögskolan i Göteborg och konsult med inriktning på ekonomistyrning och strategi. Ingemar har mer än trettio års erfarenhet från både teori och praktik.

Online

Under sändningen kan du ställa frågor och få svar från lärarna i realtid.

streamingDet enda du behöver är uppkoppling mot internet och en dator eller surfplatta. Du kan testa här att tekniken funkar för dig.

Vi mejlar inloggningsuppgifter och kursdokumentationen till dig 24 timmar innan start. Du behöver en uppkoppling på minst 2 Mbit/sek.


filmNyhetsdagen spelas in och alla deltagare kommer att få tillgång till inspelningen (som görs vid Stockholmstillfället). Inspelningen finns att se i 3 månader. Du når den via Mina utbildningar.

Vidareutbildningstimmar

För att dina vidareutbildningstimmar ska kunna registreras hos FAR behöver du logga in på Mina sidor och slutföra nyhetsdagen online personligen i samband med realtidssändningen.