Rätt Lön 2019

Rätt Lön 2019 är en praktisk och lättanvänd handbok inom löneområdet som i år fyller 15 år. Boken berör löner och ersättningar för samtliga typer av anställda. Rätt Lön 2019 är en oumbärlig hjälpreda för både lönespecialister och andra som arbetar med lön i någon form.

Materialet finns även digitalt i FAR Online, tjänsten med grundläggande information och fördjupning inom ekonomi och skatt. I FAR Online ingår också hela Rättserien!
Skickas inom 1‑2 vardagar
Rätt Lön 2019
620 kr

Rätt Lön 2019 innehåller fler än 600 sökord som förklarar alla vanligt förekommande begrepp inom löneområdet. Sökorden presenteras i alfabetisk ordning och baseras på regler i inkomstskattelagen, skatteförfarandelagen, socialförsäkringsbalken, arbetsrättslagstiftning, valda kollektivavtal och vedertagen praxis. Allt förklarat på ett utpräglat enkelt och pedagogiskt sätt.

Författaren Erika Dahlgren är lönechef på Atlas Copco och har lång erfarenhet av lönefrågor och praktisk lönehantering.

Rätt Lön 2019 innehåller även information om hur den nya dataskyddsförordningen (GDPR) ställer ökade krav på lönehantering och hanteringen av personuppgifter i lönesystemen.

Nyheter

Bland de största nyheterna 2019 märks de nya reglerna om arbetsgivardeklarationen på individnivå. Dessa innebär att arbetsgivaren ska redovisa utbetalningar och skatteavdrag per person varje månad. En annan nyhet är att karensdagen ersätts med ett karensavdrag den 1 januari 2019.

För vem

Boken riktar sig till dig som kommer i kontakt med lönefrågor, du kan exempelvis vara löneadministratör, personalassistent, redovisningskonsult, egenföretagare eller företagsledare i ett fåmansföretag. Boken kan användas oavsett system för hantering av löner.

Fakta

  • Författare: Erika Dahlgren
  • ISBN: 978-91-523-5548-0
  • Flikindelad: Nej
  • Sökordsregister: Nej

Liknande litteratur