Reko grundkurs för redovisnings- och lönekonsulter

Svensk Standard för redovisnings- och lönetjänster, Reko, utges av FAR. Genom Reko svarar FAR för utveckling av god sed vid utförande av såväl redovisnings- som lönetjänster. Den första Reko-standarden gavs ut 2008 och är en erkänd kvalitetsstandard och normgivande för god sed vid utförande av redovisningstjänster. 

Datum 21 april
Pris 1 700 kr
Typ Webbinarium
Platser kvar Ja
Tid: 09:00 - 12:00
Ta med dig:
 • Reko-boken (senaste utgåvan) alternativt FAR Online
Lärare: Camilla Carlsson, Birgitta Åhlander
Datum 16 september
Pris 1 700 kr
Typ Webbinarium
Platser kvar Ja
Tid: 09:00 - 12:00
Ta med dig:
 • Reko-boken (senaste utgåvan) alternativt FAR Online
Lärare: Camilla Carlsson, Birgitta Åhlander
Datum 20 oktober
Pris 1 700 kr
Typ Webbinarium
Platser kvar Ja
Tid: 09:00 - 12:00
Ta med dig:
 • Reko-boken (senaste utgåvan) alternativt FAR Online
Lärare: Camilla Carlsson, Birgitta Åhlander
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

På kursen får du en genomgång av ska-kraven i Reko.

FAR:s anordnade Rekokurs är obligatorisk för att bli medlem i FAR och få titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR eller Auktoriserad Lönekonsult FAR efter godkänt resultat på konsultexamen. Kursen är även obligatorisk för den revisorsmedlem som vill erhålla titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR.

Rekokursen ingår i Förberedelsekurs inför redovisningskonsultexamen och Förberedelsekurs inför lönekonsultexamen. Du anmäler dig antingen till denna Rekokurs som genomförs som webbinarium (denna sida via knapp ovan) eller till någon av förberedelsekursena där Rekokursen är en del av innehållet.

Allmänt om Reko

Målsättningen är att standarden ska leda till hög kvalitet på de redovisnings- och lönetjänster som utförs av auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter. En tillämpning av standarden syftar till att skapa hög kundnytta och bidra till ett bra beslutsunderlag i uppdragsgivarens verksamhet. Användare av den sammanställda informationen i uppdraget ska genom konsultens tillämpning av standarden kunna utgå från att tjänsten utförts med hög professionell kompetens och omsorg. Standarden ska även vara ett stöd i konsultens verksamhet.

Standarden ska tillämpas av Auktoriserade Redovisnings- och Lönekonsulter FAR, eller annan anställd på det företag som denna är verksam i, som utför redovisnings- och löneuppdrag och övriga närliggande uppdrag.

Reko utgår från ett ramverk som består av nio obligatoriska ska-krav som konsulten är skyldig att följa. De enskilda ska-kraven kompletteras med Reko-avsnitt som närmare tydliggör innehållet i de övergripande ska-kraven.


 Missa inte Reko-podden!

Reko-podden

Reko-podden vrider och vänder på frågorna du som redovisnings- och lönekonsult bör ha koll på för att sova gott om natten.

Lyssna här

Kursinnehåll

Vi går igenom de nio obligatoriska ska-krav som en konsult är skyldig att följa:

 • Konsultens ansvar
 • Redovisningsföretagets organisation
 • Antagande och omprövning av uppdrag
 • Uppdragsavtal
 • Förståelse av uppdragsgivarens verksamhet
 • Konsultens planering av enskilda uppdrag
 • Konsultens utförande av uppdragen
 • Konsultens rapportering
 • Avslut av uppdrag

Under utbildningen är det bra att ha tillgång till Reko-boken.

Lärare

Birgitta Åhlander

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Birgitta arbetar med medlemsrådgivning och redovisningskonsultfrågor på FAR. Hon har arbetat som redovisningskonsult och revisor i drygt 30 år på KPMG i Luleå. Hennes kunder har varit både enmansföretagare och stora bolag. De sista åren arbetade hon med utveckling av KPMGs redovisningsaffär med fokus på metodik och digitalisering.

Camilla Carlsson

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Camilla arbetar med redovisningsfrågor på FAR och har varit med och tagit fram Reko. Hon har sedan tidigare arbetat på EY med mindre och medelstora företag i rollen som auktoriserad redovisningskonsult.

Det här är ett FAR-webbinarium

Lärarledda expertföreläsningar

Våra webbinarier är lärarledda expertföreläsningar som du följer i realtid via webben. Under webbinariet finns möjlighet att ställa frågor och få svar direkt. Rekokursen spelas inte in och du kan således inte ta del av kursen i efterhand.

Testa din uppkoppling
Om du vill säkerställa att din internetuppkoppling är tillräckligt snabb för våra webbinarier kan du testa din hastighet här.