Redovisningskonsulten II

Fördjupa dig i rollen som redovisningskonsult innan examen eller när du arbetar direkt mot kund. I din roll som konsult behöver du säkerställa att kunderna får den bästa leveransen och för det krävs att du kan planera och genomföra ett uppdrag från start till slut. Det innebär också att du inte bara måste hantera svårare frågor inom redovisningsuppdraget utan du även behöver kunna kommunicera med kunden och förstå vad som tillför värde för dem. 

Datum 6-7 november
Pris 11 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Tid: 09:30 - 16:00
Lärare: Maria Svensson, Louisa Grabler
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till dig som har gått kursen Redovisningskonsulten I eller har motsvarande erfarenhet och som leder eller är på väg att leda uppdrag.

Kursen ger dig de verktyg som du behöver för att leda uppdrag och agera mot kunder på ett framgångsrikt sätt. Under två dagar får du fördjupade färdigheter att arbeta med redovisningsuppdrag enligt Reko så att regelverket blir ett stöd och en metod som gör att du arbetar både effektivare och med bättre kvalitet.

Kursen är huvudsakligen inte en redovisningskurs utan en tillämpningskurs för dig som är redovisningskonsult på byrå men som inte är auktoriserad. Det förutsätter att du har grundläggande erfarenhet av praktiskt arbete och kan K2- och K3-regelverket.

Kursen leds av erfarna redovisningskonsulter som arbetar med hela processen och som har svar på de svårare frågorna som du kan ställas inför som redovisningskonsult.

Kursinnehåll

Kursen är baserad på kundcase som ger en tydlig koppling till verkligheten och som exemplifierar viktiga frågeställningar såsom:

  • Vad måste jag tänka på vid antagande och förnyelse av uppdrag
  • När och hur bör uppdrag avslutas
  • Hur stärker jag kvalitet och effektivitet
  • Hur ökar jag kundnyttan
  • Hur presenterar jag finansiella rapporter
  • Vilka regler har kunden att förhålla sig till inom aktiebolagsrätten
  • Hur hanterar jag komplicerade poster och transaktioner i avstämningsarbetet
  • Hur sker arbetet med årsredovisning på ett effektivt och kvalitativt sätt?

Förkunskaper

Du bör ha grundläggande erfarenhet av praktiskt arbete och kan K2- och K3-regelverket.

Lärare

Louisa Grabler

Aspia

Maria Svensson

Auktoriserad redovisningskonsult, Aspia
Maria har varit anställd på PwC sedan 1988 och har erfarenhet både inom redovisning och revision då hon under en period var godkänd revisor. Idag jobbar Maria som auktoriserad redovisningskonsult på Aspia med rådgivning i redovisningsfrågor till mindre och medelstora företag. Hon har även erfarenhet av att utföra kvalitetskontroller.