Grundkurs i Microsoft Power BI

Power BI är Microsofts tjänst i business intelligence. Business intelligence handlar om att analysera och sammanfatta data för att skapa en bättre uppfattning om en verksamhet. I kursen lär du dig Power BI:s grundfunktioner samt hur tjänsten fungerar i sin helhet. Du lär dig bland annat att hämta, visualisera, transformera och dela data.

Pris 1 495 kr
Typ Onlinekurs
Platser kvar Ja
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Den här kursen är för alla som vill komma igång med Microsoft Power BI. Microsofts program som visualiserar stordata och ger dig insikter som gör att du snabbt kan fatta välgrundade beslut. För den här kursen behöver du inga förkunskaper eftersom vi börjar från början.

Kort om kursen:

  • Tillgång till kursen: 12 månader
  • Total videotid: 60 minuter
  • Beräknad kurstid (video + quiz): 3 h
  • Genomsnittlig längd per lektion: 2 minuter

Tidsåtgång
Onlinekursen består av 32 korta lektioner fördelade på 5 kapitel som  totalt blir cirka 60 minuter i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en mer komplett Excelanvändare och kunna visualisera innehåll i databaser i Power BI.

Efter kursen kommer du ha en grundläggande förståelse för Microsoft Power BI och själv kunna sätta upp din första dashboard med nyckeltal och grafer. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kapitel

  1. Kom igång med Power BI
  2. Hämta data
  3. Rapporter och visualiseringar
  4. Power BI Desktop
  5. Dela data

Exempellektion

Power BI-portalen - I denna lektion går vi igenom Power BI portalens uppbyggnad och hur du navigerar i den.