Konsulten som personlig tränare i ekonomiska frågor

Denna kurs är för dig som är beredd att bli dina kunders personliga ekonomicoach. FARs framtidsstudie visar på ett stort behov hos våra kunder att bli vägledda i många frågor inom ekonomiområdet samtidigt som enklare tjänster kommer automatiseras.

Programstart 15–16 oktober

Medlemspris! FAR-medlemmar får 10% rabatt på kurspriset. Rabatten regleras vid fakturering.
15 oktober - 5 december
19 500 kr
Stockholm
Kurslokal
Hotel Skeppsholmen
Tid: 09:30 - 17:00
Praktisk information:

Vid uppstartstillfälle ingår även middag och övernattning på Hotel Skeppsholmen.

Lärare: Kicki Westerberg, Robert Wennberg, Anja Lindberg, Jonas Hedin
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Målet med kursen är att deltagarna efter avslutad kurs ska kunna utveckla sina kunder så att kunderna ges insikter och kunskap som ger dem möjlighet att utveckla sin affär.

För att lyckas med detta krävs både mod att förändras men också kunskap inom både tekniska områden och en metodik att nå ut till sina kunder med detta förändrade arbetssätt. Föreläsningar varvas med praktiska case där kunduppgifter löses och presenteras för fiktiva kunder.

Övningarna kommer ske i en mindre grupp tillsammans med en ledare med erfarenhet från branschen.

Mellan varje tillfälle ingår en hemuppgift där respektive moment ska övas i det praktiska arbetet. Halvvägs mellan tillfällena genomförs en virtuell träff i respektive grupp för att stämma av och hjälpas åt med hemuppgiften.

Övernattning ingår!

Vid uppstartstillfället ingår även middag och övernattning på Hotel Skeppsholmen.

 

Sagt om kursen

Mycket bra innehåll, säkert ett svårt ämne att hitta en jämn nivå på. Men det visar att denna genomgång även passar bra med mitt tidigare upplägg av kundrådgivning, så det var en bra genomgång.

Carina Hedrum
PBAB Redovisning och Revision

Programinnehåll

  • 15–16 oktober: Att förstå och utveckla kunden. Hotel Skeppsholmen, middag och övernattning.
  • ? november: Återkoppling praktikfall kundanalys (webbinarium).
  • ? november: Återkoppling praktikfall (webbinarium).
  • 4–5 december: Plånboksfrågor och att knyta ihop säcken och lyckas med merförsäljning. Klara Strand Konferens, Lundquist & Lindqvist.

Lärare

Jonas Hedin

VD, Mindset AB

Anja Lindberg

PCC certifierad coach, Coachutbildning Sverige AB

Robert Wennberg

Auktoriserad revisor, FAR AB
Robert är auktoriserad revisor och arbetar inom FAR med utbildningar. Han har i sitt yrke som revisor och rådgivare arbetat med såväl mindre- och medelstora privatägda bolag som större och noterade koncerner. Robert har i många år även arbetat som lärare internt inom PwC.

Kicki Westerberg

Godkänd revisor, Gävle Dala Revision AB

Tidigare deltagare

PT-utbildningen handlar om stötta redovisningskonsulterna när efterfrågan på rådgivning och coachning från kunderna ökar. Petra Örjegren, auktoriserad redovisningskonsult och grundare av ekonomibyrån Stabilisator, är en av deltagarna i den första omgången av kursen (hösten 2016). Läs mer om hur utbildningen har hjälpt Petra att utveckla sin affär.

Petra