Kassaflödesanalys i praktiken

Efter den här dagen kommer du att ha de kunskaper som behövs för att självständigt upprätta en kassaflödesanalys i en juridisk person (aktiebolag). Under kursen beskrivs hur en kassaflödesanalys kan tydas och i korthet också hur den kan användas som ett prognosinstrument.

Datum Intresseanmälan för onlinekurs
Pris 6 500 kr
Platser kvar Ja
Intresseanmälan

Vi jobbar med att ta fram datum till onlinekursen. Lämna dina kontaktuppgifer i en intresseanmälan så hör vi av oss när vi har allt på plats. 

Intresseamälan är inte bindande.

Ta med dig:
  • Miniräknare
Datum 19 oktober
Pris 6 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Kurslokal
Näringslivets Hus
Tid: 09:30 - 17:00
Ta med dig:
  • Miniräknare
Lärare: Johan Månsson
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

 

Är du intresserad av att gå kursen online?
För oss är det viktigt att alla som vill fortsätta att lära sig nytt har möjlighet att göra det, även i dessa tider. Skicka gärna in en intresseanmälan (se ovan), vi hör av oss när vi har datum klart. Intresseanmälan är inte bindande.

Vid kursanmälan har du alltid möjlighet att avboka din plats helt utan kostnad 4 veckor innan kursstart. Se FAR:s allmänna villkor

Vi går igenom redovisning av kassaflöden för att visa hur man i praktiken upprättar en kassaflödesanalys med utgångspunkt från BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3). Vi visar också några praktiska exempel på kassaflöden i några olika bolag.

Vi tar fasta på den teknik som ligger till grund för att utforma analysen och belyser på så vis vilka händelser i redovisningen som påverkar kassaflödet.

Kursinnehåll

  • Lagar och regler som styr kassaflödesredovisning
  • Användningsområden för kassaflöden
  • Hur man beräknar kassaflöden
  • Hur man gör en kassaflödesanalys

Lärare

Johan Månsson

Lindon 1 AB
Johan har varit verksam som delägare, auktoriserad revisor och redovisningsspecialist vid PwC i Stockholm, med särskild inriktning mot tillämpning av svenska redovisningsregler. Han har lång erfarenhet som kvalificerad revisor i företag i de flesta storlekar och branscher. Johan har sedan många år föreläst och varit lärare på olika typer av kurser och seminarier och är en duktig och erfaren pedagog.