Kassaflödesanalys i praktiken

Efter den här dagen kommer du att ha de kunskaper som behövs för att självständigt upprätta en kassaflödesanalys i en juridisk person (aktiebolag). Under kursen beskrivs hur en kassaflödesanalys kan tydas och i korthet också hur den kan användas som ett prognosinstrument.

Datum Hösten 2020 (pris ej fastställt)
Pris 0 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Intresseanmälan

Vi jobbar med att ta fram datum till kursen. Lämna dina kontaktuppgifer i en intresseanmälan så hör vi av oss när vi har allt på plats. 

Intresseamälan är inte bindande.

Kurslokal
Centralt i Stockholm
Ta med dig:
  • Miniräknare
Lärare: Johan Månsson
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Vi går igenom redovisning av kassaflöden för att visa hur man i praktiken upprättar en kassaflödesanalys med utgångspunkt från BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3). Vi visar också några praktiska exempel på kassaflöden i några olika bolag.

Vi tar fasta på den teknik som ligger till grund för att utforma analysen och belyser på så vis vilka händelser i redovisningen som påverkar kassaflödet.

Kursinnehåll

  • Lagar och regler som styr kassaflödesredovisning
  • Användningsområden för kassaflöden
  • Hur man beräknar kassaflöden
  • Hur man gör en kassaflödesanalys

Lärare

Johan Månsson

Lindon 1 AB
Johan har varit verksam som delägare, auktoriserad revisor och redovisningsspecialist vid PwC i Stockholm, med särskild inriktning mot tillämpning av svenska redovisningsregler. Han har lång erfarenhet som kvalificerad revisor i företag i de flesta storlekar och branscher. Johan har sedan många år föreläst och varit lärare på olika typer av kurser och seminarier och är en duktig och erfaren pedagog.