Kassaflödesanalys i praktiken

Efter den här dagen kommer du att ha de kunskaper som behövs för att självständigt upprätta en kassaflödesanalys i en juridisk person (aktiebolag). Under kursen beskrivs hur en kassaflödesanalys kan tydas och i korthet också hur den kan användas som ett prognosinstrument.

Datum Hösten 2020 (pris ej klart)
Pris 0 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Intresseanmälan

Vi jobbar med att ta fram datum till kursen. Lämna dina kontaktuppgifer i en intresseanmälan så hör vi av oss när vi har allt på plats. 

Intresseamälan är inte bindande.

Kurslokal
Centralt i Stockholm
Ta med dig:
  • Miniräknare
Lärare: Johan Månsson
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Vi går igenom redovisning av kassaflöden för att visa hur man i praktiken upprättar en kassaflödesanalys med utgångspunkt från BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3). Vi visar också några praktiska exempel på kassaflöden i några olika bolag.

Vi tar fasta på den teknik som ligger till grund för att utforma analysen och belyser på så vis vilka händelser i redovisningen som påverkar kassaflödet.

Kursinnehåll

  • Lagar och regler som styr kassaflödesredovisning
  • Användningsområden för kassaflöden
  • Hur man beräknar kassaflöden
  • Hur man gör en kassaflödesanalys

Lärare

Johan Månsson

Lindon 1 AB
Johan har varit verksam som delägare, auktoriserad revisor och redovisningsspecialist vid PwC i Stockholm, med särskild inriktning mot tillämpning av svenska redovisningsregler. Han har lång erfarenhet som kvalificerad revisor i företag i de flesta storlekar och branscher. Johan har sedan många år föreläst och varit lärare på olika typer av kurser och seminarier och är en duktig och erfaren pedagog.

FAR rekommenderar

Utbildningar

Koncernredovisning I

Se fler datum 25-27 november Stockholm

Koncernredovisning II

17-18 mars Stockholm

Litteratur