Förberedelsekurs (inkl. Rekokurs) inför redovisningskonsultexamen

Nyhet

Öka dina chanser att klara konsultexamen genom denna anpassade förberedelsekurs. Tvådagarskursen belyser den bredd av områden som kan behandlas på provet. I kursen diskuteras även frågor som berör ställningstaganden i rollen som Auktoriserad Redovisnings- eller Lönekonsult FAR.

Datum 31 mars - 1 april
Pris 5 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Tid: 10:00 - 15:00
Ta med dig:
  • FARs Samlingsvolym Redovisning senaste utgåvan alt. FAR Online
  • Reko-boken (senaste utgåvan)
Lärare: Maria Svensson, Camilla Carlsson, Birgitta Åhlander
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Denna kurs är anpassad för dig som har för avsikt att anmäla dig till redovisningskonsultexamen.

Under två dagar kommer nivån på teorifrågorna i konsultexamen tydliggöras. Du kommer få praktiska tips på hur examen är upplagd och hur du ska tänka. Dagarna innehåller både föreläsningspass och bikupeövningar.

Förberedelsekursen omfattar även FAR:s Rekokurs, som är en obligatorisk kurs för att bli medlem i FAR och få titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR efter godkänt resultat på examen.

Länkar

"Jag klarade provet!"

Josefin Emitslöf

Hösten 2018 skrev Josefin Emitslöf provet med godkänt resultat. Så här föreredde hon sig, läs mer (pdf från Balans nr 2, 2019).

 

Kursinnehåll

Dag 1: kl. 10.00–19.30 Gemensam med lönekonsulter

  • Välkommen till FAR
  • FAR:s yrkesetiska regler för dig som konsult
  • Hur går examen till?
  • Reko-kursen
  • Praktisk tillämpning av Reko

Efter dagens slut går vi gemensamt till FAR:s kontor för dryck och lättare tilltugg.

Dag 2: kl. 08.30–15.00

Under dagen går vi igenom lag och normering - vilka lagar och regler behöver vi vara insatta i inom redovisningsområdet? Vi belyser även en del områden på djupet med teori och praktiska övningar.

Förkunskaper

Innan du skriver examen bör du ha införskaffat goda kunskaper som du har nytta av i din yrkesroll.
Inför kursen bör du ha tagit del av tidigare prov som du hämtar här.

Lärare

Birgitta Åhlander

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Birgitta arbetar med medlemsrådgivning och redovisningskonsultfrågor på FAR. Hon har arbetat som redovisningskonsult och revisor i drygt 30 år på KPMG i Luleå. Hennes kunder har varit både enmansföretagare och stora bolag. De sista åren arbetade hon med utveckling av KPMGs redovisningsaffär med fokus på metodik och digitalisering.

Camilla Carlsson

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Camilla arbetar med redovisningsfrågor på FAR och har varit med och tagit fram Reko. Hon har sedan tidigare arbetat på EY med mindre och medelstora företag i rollen som auktoriserad redovisningskonsult.

Maria Svensson

Auktoriserad redovisningskonsult, Aspia
Maria har varit anställd på PwC sedan 1988 och har erfarenhet både inom redovisning och revision då hon under en period var godkänd revisor. Idag jobbar Maria som auktoriserad redovisningskonsult på Aspia med rådgivning i redovisningsfrågor till mindre och medelstora företag. Hon har även erfarenhet av att utföra kvalitetskontroller.

Läsvärt

"Att bli auktoriserad har alltid varit ett mål"

Fredrik Bäck

Att bli auktoriserad är ett kvitto på kunskap och kompetens – och höjer det egna varumärket. Det säger Fredrik Bäck, redovisningskonsult på BDO i Uppsala. I höst jagar han auktorisationen hos FAR. Läs gärna intervjun på tidningenbalans.se.

Praktisk information

Ta med till kursen

  • Kursmaterialet kommer att bifogas i kallelse till kursen, ta med utskrift till dagen om du inte tar med bärbar dator/surfplatta.
  • Rekoboken och FAR:s Samlingsvolym Redovisning senaste utgåvan alt. FAR Online.