Förberedelsekurs (inkl. Rekokurs) inför lönekonsultexamen

Öka dina chanser att klara konsultexamen genom denna anpassade förberedelsekurs. Tvådagarskursen belyser den bredd av områden som kan behandlas på provet. I kursen diskuteras även frågor som berör ställningstaganden i rollen som auktoriserad redovisnings- eller lönekonsult.

Datum 31 mars - 1 april
Pris 5 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Tid: 10:00 - 15:00
Ta med dig:
  • Reko-boken (senaste utgåvan)
Lärare: Camilla Carlsson, Birgitta Åhlander, Maria Bragén
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Denna kurs är anpassad för dig som har för avsikt att anmäla dig till lönekonsultexamen.

Under två dagar kommer nivån på teorifrågorna i konsultexamen tydliggöras. Du kommer få praktiska tips på hur examen är upplagd och hur du ska tänka. Dagarna innehåller både föreläsningspass och bikupeövningar.

Förberedelsekursen omfattar även FAR:s Rekokurs, som är en obligatorisk kurs för att bli medlem i FAR och få titeln Auktoriserad Lönekonsult FAR efter godkänt resultat på examen.

Länkar

"Alla vill ha rätt lön"

Jeanette Westerlund

Med auktorisationen i ryggen går det att ställa högre krav. Både på kunder och arbetsgivare. Det säger lönekonsulten Jeanette Westerlund på Value & Friends i Skellefteå, som skrev provet hösten 2018 med godkänt resultat. Läs mer (pdf från Balans nr 3, 2019).

Kursinnehåll

Dag 1: kl. 10.00–19.30 Gemensam med redovisningskonsulter

  • Välkommen till FAR
  • FAR:s yrkesetiska regler för dig som konsult
  • Hur går examen till?
  • Reko-kursen
  • Praktisk tillämpning av Reko

Efter dagens slut går vi gemensamt till FAR:s kontor för dryck och lättare tilltugg.

Dag 2: kl. 08.30–15.00

Under dagen går vi igenom relevanta lagar och praxis - vilka lagar och regler behöver vi vara insatta i inom löneområdet? Vi belyser även en del områden på djupet med teori och praktiska övningar. 

Förkunskaper

Innan du skriver examen bör du ha införskaffat goda kunskaper som du har nytta av i din yrkesroll. 

Lärare

Maria Bragén

Auktoriserad lönekonsult, Furlands Revisionsbyrå AB
Maria är auktoriserad löne- och redovisningskonsult hos FAR. Maria arbetar hos Furlands Revisionsbyrå i Mjölby/Linköping med lönebearbetning, HR, redovisning och skatterådgivning i små och stora företag sedan 2007.

Birgitta Åhlander

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Birgitta arbetar med medlemsrådgivning och redovisningskonsultfrågor på FAR. Hon har arbetat som redovisningskonsult och revisor i drygt 30 år på KPMG i Luleå. Hennes kunder har varit både enmansföretagare och stora bolag. De sista åren arbetade hon med utveckling av KPMGs redovisningsaffär med fokus på metodik och digitalisering.

Camilla Carlsson

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Camilla arbetar med redovisningsfrågor på FAR och har varit med och tagit fram Reko. Hon har sedan tidigare arbetat på EY med mindre och medelstora företag i rollen som auktoriserad redovisningskonsult.

Läsvärt

"Auktoriserad lönekonsult nästa"

Karin Conradzon

Balans följer Karin Conradzon – från april 2017 då hon bestämmer sig för att skriva auktorisationsprovet för lönekonsulter till maj 2018 för ett avslutande samtal. Läs mer (pdf från Balans nr 5, 2018).

Praktiskt information

Ta med till kursen

  • Kursmaterialet kommer att bifogas i kallelse till kursen, ta med utskrift till dagen om du inte tar med bärbar dator/surfplatta.
  • Rekoboken, alternativt FAR Online.