Fastighetsdagen – skattedag för bygg- och fastighetsbranschen

Behöver du det senaste inom skatt, moms och redovisning för fastighetsbranschen? Då ska du komma på Fastighetsdagen! Du som jobbar med eller i bygg- och fastighetsbranschen kan här hålla dig uppdaterad, träffa de främsta experterna och få svar på dina frågor.

Datum 10 november
Pris 6 500 kr
Ort Stockholm
Platser kvar Ja
Tid: 09:30 - 17:00
Lärare: Jan Kleerup, Ingemar Rindstig, Anna Persson, Carl Lindberg
Datum 10 november
Pris 6 500 kr
Typ Nyhetsdag online
Platser kvar Ja
Tid: 09:30 - 17:00
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Skattereglerna som påverkar fastighetsaffärer är många och förändras ständigt. Målsättningen med Fastighetsdagen är därför att ge en ökad förståelse för skattefrågor relaterade till bygg- och fastighetsbranschen.

Fastighetsdagen fokuserar främst på inkomstskatt, moms och fastighetstransaktioner där vi bl.a. går igenom nya regler, aktuella domar och föreslagna lagändringar. Vi tittar även närmare på trender och tendenser på transaktionsmarknaden för fastigheter.

Fastighetsdagen passar dig som kommer i kontakt med frågor relaterade till skatt och fastigheter i den löpande verksamheten eller jobbar med strategiska frågor kring fastighetsförvärv.

Efter dagen kommer du ha goda insikter i vilka nya regler och föreslagna lagförändringar som är aktuella på området samt hur dessa potentiellt kan påverka din verksamhet. Du kommer också ha en tydlig uppfattning kring rådande trender på fastighetsmarknaden.

Video thumbnail
Se filmen
Fastighetsdagen

Sagt om kursen

Samspelet, och nivån på frågeställningarna som togs upp var precis vad jag hoppades på. Mycket kunniga föreläsare!

Margareta Kleberg, auktoriserad revisor, vd Kleberg Revision AB

Lärare

Carl Lindberg

Senior Manager, Svalner Skatt & Transaktion KB
Carl anslöt till Svalner i september 2017 i en roll som Senior Manager. Carl arbetar med svensk och internationell företagsbeskattning med inriktning mot fastighetsbranschen. Carl har tidigare arbetat med skatterådgivning och skatteprocesser på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, även då med inriktning mot fastighetsbranschen.

Anna Persson

Senior Manager, Svalner Skatt & Transaktion KB
Anna började arbeta på Svalner i mars 2013 och är sedan januari 2017 partner i bolaget. Hon har sedan tidigare gedigen erfarenhet av skatterådgivning hos revisionsföretag (PWC). Därefter har Anna arbetat med skattefrågor på Finansdepartementet samt varit skattechef på PostNord och fastighetsbolaget Kungsleden. På Svalner är Annas primära inriktning mot fastighetsbranschen men hon arbetar även med generell inkomstskatt, skatteprocesser och M&A. Anna är också en ofta anlitad och uppskattad föreläsare och skriver debattartiklar i branschmedia.

Ingemar Rindstig

Auktoriserad revisor, Ernst & Young AB
Ingemar är auktoriserad revisor vid Ernst & Young i Uppsala och är ansvarig för Ernst & Young Real Estate och har stor erfarenhet av ekonomi och redovisning i bygg- och fastighetsföretag. Han är djupt engagerad i kårens utbildning och har under många år varit ordförande i FARs utbildningskommitté.

Jan Kleerup

Skattejurist, Erlegal Advokat KB
Jan, som är skattejurist på Erlegal Advokat har mångårig erfarenhet som skatterådgivare med särskilt fokus på mervärdesskatt, ett ämne han även skrivit flera böcker om. Han arbetar även med process, förhandsbesked samt utbildning. Jan har ett förflutet som partner på Ernst & Young där han haft rollen både som skattechef och som chef för indirekt skatt. Han är en ofta anlitad och uppskattad lärare som med sin expertis och sitt djupa kunnande har förmågan att förmedla sitt budskap på ett enkelt och lättfattligt sätt.

Frågor och svar om kursen

Får även vi som är på plats tillgång till inspelningen av nyhetsdagen?

Ja. Du får filmen oavsett om du deltar på plats eller online.

Hur länge har jag tillgång till materialet när jag har tagit del av en onlinekurs?

Du har tillgång till materialet i 3 månader efter att du har mottagit filmen. 

Här hittar du fler frågor och svar

Online

Under sändningen kan du ställa frågor och få svar från lärarna i realtid.

streamingDet enda du behöver är uppkoppling mot internet och en dator eller surfplatta. Du kan testa här att tekniken funkar för dig.

Vi mejlar inloggningsuppgifter och kursdokumentationen till dig 24 timmar innan start. Du behöver en uppkoppling på minst 2 Mbit/sek.


filmNyhetsdagen spelas in och alla deltagare kommer att få tillgång till inspelningen (som görs vid Stockholmstillfället). Inspelningen finns att se i 3 månader. Du når den via Mina utbildningar.

Vidareutbildningstimmar

För att dina vidareutbildningstimmar ska kunna registreras hos FAR behöver du logga in på Mina sidor och slutföra nyhetsdagen online personligen i samband med realtidssändningen.