Excelkurs fördjupning pivottabeller – online

Excelkurs – fördjupning pivottabeller är en Excelkurs som riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd kring Pivottabeller, och som snabbt vill utvecklas till en mästare med verktyget. Kursen börjar med grunderna kring en pivottabell och går sedan igenom flera av Pivottabellens funktioner. 

Pris 1 495 kr
Typ Onlinekurs
Platser kvar Ja
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Pivottabeller är kanske det mest kraftfulla analysverktyget i Excel, men det är många som inte utnyttjar det då man upplever att det är mer komplicerat än det faktiskt är. Målsättningen med kursen Fördjupning Pivottabeller är att du på ett effektivt sätt ska navigera i Excel för att kunna analysera och visualisera data med en Pivottabell.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • Antal lektioner: 50
 • Total videotid: 2 timmar
 • Genomsnittlig längd per lektion: 2 min 30 sek

Tidsåtgång
Onlinekursen består av 50 korta lektioner som totalt blir ca 2 timmar i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och mer effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett större hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig bemästra Pivottabeller och funktionaliteter som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också Excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett mer naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas och analyserar dem med hjälp av Pivottabeller. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kursinnehåll

 1. Introduktion till pivottabeller
 2. Att bygga pivottabeller 
 3. Gruppera pivottabeller 
 4. Sortera pivottabeller 
 5. Filtrera pivottabeller
 6. Utsnitt 
 7. Beräkningar i pivottabeller
 8. Format för pivottabeller
 9. Pivotdiagram
 10. Tips för pivottabeller

Förkunskaper

Kursen ställer inga krav på förkunskaper, Den kommer göra mest nytta för dig som redan arbetar regelbundet i Excel men inte arbetar med pivottabeller. 

Exempellektion

1.1 Vad är en Pivottabell? from learnesy on Vimeo.

7.1 Hur man lägger till ett beräkningsfält i en pivottabell from learnesy on Vimeo.

Så här navigerar du på Learnesys plattform