Excel pivottabeller – online

Fördjupningskursen i Pivottabeller är till för att du snabbt och enkelt ska kunna skapa en pivottabell och på ett effektivt sätt analysera dess data. Kursen börjar med grunderna kring en pivottabell och går sedan igenom flera av Pivottabellens funktioner. 

Pris 1 495 kr
Typ Onlinekurs
Platser kvar Ja
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Pivottabeller är kanske det mest kraftfulla analysverktyget i Excel, men det är många som inte utnyttjar det då man upplever att det är mer komplicerat än det faktiskt är.

Kursen består av ca 50 st. 1-3 minuter långa lektioner som du får tillgång till och kan repetera under tiden du har tillgång till kursen. Det finns inget prov till lektionerna, men du måste markera varje lektion som genomförd för att få 100% på kursen.

Målsättningen med kursen Fördjupning Pivottabeller är att du på ett effektivt sätt ska navigera i Excel för att kunna analysera och visualisera data med en Pivottabell.

Efter kursen kommer du klara av att själv skapa en databas, koppla en Pivottabell till databasen och visualisera datan på ett snyggt sätt.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kursinnehåll

  1. Introduktion till pivottabeller
  2. Att bygga pivottabeller 
  3. Gruppera pivottabeller 
  4. Sortera pivottabeller 
  5. Filtrera pivottabeller
  6. Utsnitt 
  7. Beräkningar i pivottabeller
  8. Format för pivottabeller
  9. Pivotdiagram
  10. Tips för pivottabeller

Förkunskaper

Kursen ställer inga krav på förkunskaper, Den kommer göra mest nytta för dig som redan arbetar regelbundet i Excel men inte arbetar med pivottabeller. 

Exempellektion

1.1 Vad är en Pivottabell? from learnesy on Vimeo.

7.1 Hur man lägger till ett beräkningsfält i en pivottabell from learnesy on Vimeo.

Aktuellt just nu

Utbildningar