Excel Komplett Online

Vill du förbättra dina kunskaper i Excel? Onlinekursen Excel Komplett Online gör dig till en effektiv användare av programmet.

Medlemspris (regleras vid fakturering)
Ordinarie medlemmar får 0% rabatt på kurspriset.
Pris 1 995 kr
Typ Onlinekurs
Platser kvar Ja
Praktisk information:

Excelkursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365.

Övrigt:

Excelkursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365.

Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning

Pedagogiken bygger på korta videolektioner, i genomsnitt 3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest. Du kommer åt onlinekursen från dator, läsplatta och mobil.

Onlinekursen riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd i Excel, och som snabbt vill utveckla dina kunskaper i Excel. Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut. Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som "Leta rad" och "Om fel" samt hur du skapar ett makro.

Tidsåtgång
Onlinekursen består av 87 korta lektioner som totalt blir ca 4 timmar i videotid, och inklusive prov tar den ca 10 timmar att gå igenom den. Efter att du har klarat alla prov får du ditt kursbevis. Du har tillgång till kursen under sex månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig funktionaliteter och kommandon som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också Excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas, hur du skapar och använder funktioner, hur du sätter upp och arbetar med en pivottabell samt förstå hur du arbetar med makron. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Sagt om kursen

Även om jag inte är nybörjare i Excel utan använt programmet under flera år, blir det lätt att man bara nyttjar vissa delar i programmet. Genom att upplägget är mycket pedagogiskt och lätt att ta till sig ser man snabbt vilka möjligheter Excel har. Uppskattar också att avsnitten är korta.

Leif Zackrisson
Länsförsäkringar

Kapitel

Utbildningen består av 87 korta lektioner fördelade på 15 kapitel. Till varje lektion är ett prov på 2-4 frågor baserade på innehållet i lektionen. När du har svarat rätt på alla proven når du 100% av hela kursen.

 1. Lär känna Excel
 2. Grundläggande funktionaliteter
 3. Grundläggande formelhantering
 4. Formatering
 5. Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 6. Skriv ut
 7. Diagram
 8. Justera kalkylbladets översikt
 9. Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10. Funktioner
 11. Säkerhet och delning
 12. Arbete i databaser
 13. Pivottabeller
 14. Konsekvensanalyser
 15. Makron

Förkunskaper

Kursen ställer inga krav på förkunskaper. Tvärtom kan den vara nyttig även för dig som redan arbetar i Excel, då den redan från tidiga lektioner innehåller tips som sparar dig tid. En viss datavana kommer underlätta.

Exempellektion

Så här navigerar på Learnesys plattform

Aktuellt just nu

Utbildningar