Certifierad Redovisningsekonom

Certifiering

Kursens syfte är att ge dig förståelse för ett företags totala redovisning. Utifrån gällande lagstiftning lär du dig löpande bokföring (kopplingar görs till regelverken K1 och K2). Du lär dig sammanställning av balans- och resultaträkningar samt andra kunskaper som rör företagets årsredovisning samt upprätta ett årsbokslut.

Pris 15 900 kr
Typ Distanskurs
Platser kvar Ja
Fler kurstillfällen

Kursbeskrivning


Utbildningen ger dig förståelse för företagets totala redovisning. Ett flertal praktiska övningar ingår. Du får även en introduktion till ekonomisystem, intern redovisning och företagsbeskattning. Efter denna del får du lära dig att analysera ett företags siffror med fokus på nyckeltal. Associationsrättskursen avslutar hela utbildningen där fokus handlar om rättsregler för olika former av samverkan för ekonomiska eller ideella syften.

Inlämningsuppgifter

I utbildningsprogrammet ingår obligatoriska inlämningsuppgifter och webbtentamen.

Certifiering

Utbildningsprogrammet avslutas med skriftlig examination för certifiering. Examinationsavgift på 1 800 kr exkl. moms tillkommer.

Sagt om kursen

Det var jätteskönt att studera på distans och jag kunde studera när jag hade tid. Handledningen var mycket bra och kursmaterialet höll en hög nivå. Jag har haft stor nytta av den kunskap jag fått i mitt dagliga jobb och även i arbetet med ett mindre företags löpande bokföring. Jag kan varmt rekommendera denna utbildning.

Zandra Forslund
Tele 2

Kursinnehåll

  • Redovisning – från grunder till årsbokslut
  • Räkenskapsanalys
  • Associationsrätt

 

Så här går det till att läsa en distanskurs

Läs mer om hur du genomför en distanskurs >

Förkunskaper

Vi rekommenderar genomgången gymnasieutbildning eller motsvarande utbildningsnivå. Alternativt kunskaper förvärvade på annat håll.

Frågor och svar om kursen

Distanskurs: När börjar utbildningen?

Vi har inga startdatum. Utbildningarna börjar när du vill. I regel kan du börja 3-4 dagar efter registrering.

Distanskurs: Måste man vara på plats för att skriva tentamen?

Inlärningsuppgifterna görs via internet men certifieringsproven görs i Sverige (Stockholm).

Distanskurs: Vad innebär 4–5 v heltidsstudier men att man har 12 månader att slutföra utbildningen?

Utbildningen har en effektiv studietid på 4–5 veckor (40 tim/v) som du kan fördela ut över en 12-månaders period. Efter att du beställt kursen anpassar du tillsammans med din handledare ett lämplig studieplan.

Distanskurs: Vad händer när jag beställt en utbildning?

Du får ett utbildningspaket med inloggningsuppgifter några dagar efter registrering. Du får även ett välkomstmail med instruktioner om hur studiesidan ska användas. Sen är det bara att börja.

Här hittar du fler frågor och svar

Examination

Examination genomförs centralt Stockholm. Plats anges i kallelsen som skickas via e-post ca. fyra veckor innan. Skrivtid är mellan 09.30–14.30 (maximalt fem timmar).

Examinationsdatum hösten 2018

  • 26 oktober
  • 7 december

Examinationsdatum våren 2019

  • 22 februari
  • 26 april
  • 31 maj

Bra att veta

Media

Du kommunicerar med din handledare via en internetbaserad studiesida. Där hittar du aktuell information om dina studieresultat och du kan på ett överskådligt sätt få en bild av din studieprofil.
I kursen ingår digitalt kursmaterial, fakta- och övningshäfte samt skriftlig dokumentation.

Webbtentamen och stödfunktioner

Genom hela kursen har du personligt handledarstöd via mejl och du får mejlsupport via din handledare. Som grund för kursintyg (ej certifiering) och godkännande på genomförd utbildning ingår webbtentamen i övriga moment i utbildningsprogrammet som en del av kursexaminationen.

Systemkrav

Dator: PC med Windows eller Mac med macOS. Minst 1.0 GHz processor. Bredband, minst 0,5 Mbit rekommenderas. Rekommenderad skärmupplösning på dator är minst 1280 x 768 bildpunkter.

Mobiltelefon och läsplatta: iPad version 1 eller senare med iOS 5 eller högre, iPhone 5S eller senare med iOS 5 eller högre och Android på mobil eller läsplatta med KitKat eller senare.

Webbläsare som stöds

Google Chrome 14 eller högre på Windows, OS X och Android
Mozilla Firefox 7 eller högre på Windows eller OS X
Safari 5 eller högre på Windows eller OS X samt iOS Safari på iPhone/iPad
Internet Explorer 9 eller högre på Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller högre
Microsoft Edge på Windows 10 eller högre

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig om du vill veta mer

Vilken kurs har du funderingar kring?