Aktualitetsveckan – 4 dagar

Aktualitetsveckan innehåller nyhetsuppdateringar och aktuella ämnen inom skatt, moms, redovisning och revision. Du får kursdagar fyllda med nyheter och aktuella ämnen, ny kunskap, gemenskap med övriga kursdeltagare och inte mindre än fem av våra allra mest uppskattade lärare finns på plats.

Datum 4-8 oktober
Pris 14 900 kr
Ort Marbella, ES
Platser kvar Ja
Kurslokal
Hotel Don Pepe Gran Meliá​
Praktisk information:

Boka resa till Marbella >>


Kursavgiften debiteras utländsk moms (21%) den momssats som gäller i Spanien.

Enligt den s.k. SRF-domen ska arrangörer av utbildningar fakturera med lokal moms inom EU-området. Rättsläget i flera länder är dock osäkert och återbetalning av moms kan variera mellan olika handläggare i de olika länderna. Tillsammans med FAR:s momsspecialister har vi bedömt att det inte finns någon annan möjlighet att hantera momsen ur ett svenskt skatteperspektiv.


Lärare: Eva Törning, Camilla Carlsson, Johanna Wiklund, Kristofer Block, Pia Hedberg
Fler kurstillfällen

Kursinnehåll

Programmet för Aktualitetsveckan 2020 är under planering och kommer att uppdateras inom kort.

Prel program enligt följande:

 • Söndag 4 oktober
  Resdag
 • Måndag 5 oktober
  Redovisning  08.30–12.00 + 16.00–19.00
  Välkomstmiddag
 • Tisdag 6 oktober
  Skatt/Moms 08.30–12.00 + 16.00–19.00
 • Onsdag 7 oktober
  Skatt/Moms 08.30–12.00
 • Torsdag 8 oktober
  Parallella seminarier revision och redovisning/Reko 08.30–12.00
  Hemresa

 

Sagt om kursen

Mycket bra att få aktuella nyheter och bli påmind om andra kunskaper, kände att jag har nytta av samtliga pass i utbildningen, väldigt nöjd! 

Väldigt kvalificerade och duktiga föreläsare som också hade förmåga att hålla deltagarna intresserade under hela kursen.

Lärare

Pia Hedberg

Skattejurist, Grant Thornton Sweden AB
Pia är skattejurist och auktoriserad skatterådgivare vid Grant Thornton i Stockholm. Hon är specialiserad på moms och arbetar såväl med svenska som internationella frågeställningar. Pia har också mångårig erfarenhet av utbildningar och undervisar i ett flertal ämnen, främst moms.

Kristofer Block

Auktoriserad revisor, Block Revisionsbyrå AB
Kristofer är ledamot i FAR:s Policygrupp för revision och även ledamot i revisionsbyrånätverket INPACT Sveriges kvalitetsråd. Därigenom har han mångårig erfarenhet av arbete med kvalitetskontroller. Sedan 2013 driver han Block Revisionsbyrå AB i Sollefteå och Kramfors. Byrån är specialiserad på revision i små och medelstora bolag och då främst ägarledda verksamheter. Kristofer har även en bred erfarenhet av revision av andra typer av verksamheter såväl kommunal revision som revision av börsnoterade bolag utifrån tidigare erfarenhet från KPMG.

Johanna Wiklund

Skattekonsult, Grant Thornton Sweden AB
Johanna arbetar som skattejurist och är auktoriserad skatterådgivare på Grant Thornton.

Camilla Carlsson

Auktoriserad redovisningskonsult, FAR AB
Camilla arbetar med redovisningsfrågor på FAR och har varit med och tagit fram Reko. Hon har sedan tidigare arbetat på EY med mindre och medelstora företag i rollen som auktoriserad redovisningskonsult.

Eva Törning

Redovisningsspecialist, Grant Thornton Sweden AB
Eva Törning, redovisningsspecialist och huvudansvarig för redovisningsfrågor på Grant Thornton. Eva är ledamot av FAR:s policygrupp för redovisning. Sedan många år är hon en uppskattad föreläsare och lärare på FAR. Eva är också författare av ett stort antal artiklar och böcker, bland annat i Balans.